Negatief advies voor straatnaam in Sint-Anna

Print
Waasmunster - De cultuurraad bracht een negatief advies uit voor de nieuwe straatnaam Durmebrug in de wijk Sint-Anna.

Nieuwe straatnamen en hernummering over de gemeentegrenzen van Hamme en Waasmunster heen zijn nodig in de wijk Sint-Anna om verwarring te vermijden. Beide betrokken gemeentebesturen werkten daarom een plan uit.

Verzet

De gewestweg N446 tussen de Ardoyestraat en de Durmebrug in Waasmunster kreeg de naam Durmebrug. Dat stuitte op verzet van onder meer de cultuurraad.

“De naam Durmebrug zorgt opnieuw voor verwarring met de Mirabrug die in de volksmond ook Durmebrug wordt genoemd”, zegt Luc De Mey van de wijkraad Sint-Anna. “De nieuwe straatnamen moeten ervoor zorgen dat geen naamsverwarringen meer mogelijk zijn.”

Andere voorstellen behouden

De andere voorgestelde straatnamen blijven behouden. “Het plein met de Sint-Antoniuskapel en de beide straten die aansluiten op de N446 krijgen de naam Rodendries. De straat vanaf de Rodendries tot aan de grens met Zele wordt Sint- Annastraat."

De nummering van de woningen gebeurt over de gemeentegrenzen heen. Zo heeft de hoofdweg doorheen Sint-Anna nooit een dubbel huisnummer. “Dat moet de veiligheid van de inwoners bevorderen”, vindt voorzitter Antoine De Meirsman van de wijkraad.

De Post

“Wij dringen aan dat de Post onze inwoners begeleidt bij het bekendmaken van hun nieuw adres.”

De nieuwe straatnamen en huisnummers treden op 1 januari 2010 in voege.

WO

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio