Vrije Basisschool op de koffie bij koningin Paola

Vrije Basisschool op de koffie bij koningin Paola

Vrije Basisschool op de koffie bij koningin Paola

Print
Merksplas - Leerlingen van de zesde klas van de Vrije Basisschool die tijdens de middag activiteiten organiseren voor de andere kinderen dingen met hun project mee naar de Koningin Paolaprijs voor het onderwijs.

Een bus met twintig kinderen uit het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool vertrekt vanmiddag, woensdag, naar de Koninklijke serres in Laken. Daar worden ze officieel ontvangen door de enige echte koningin Paola voor hun inzet tijdens de ’middagspelen’.

Brede waaier

”We zijn al in 2005 gestart met dit idee en vandaag is het niet meer weg te denken uit onze school”, zegt directeur Ronny Das.

”Elke dinsdagmiddag bieden onze zesdejaars de andere kinderen een brede waaier van activiteiten aan. Dit gaat van voetbal en trefbal tot toneel, tekenen en gezelschapsspelletjes. De organisatoren staan met hun bord op de speelplaats en de kinderen kiezen aan welke activiteit ze willen deelnemen”, legt de directeur uit.

Verantwoordelijkheid

De school wil met dit project leerlingen verantwoordelijkheid geven en hen leren bouwen aan eigenwaarde, zelfvertrouwen en respect.

”En dat lukt ook”, zegt de directeur, ”daarom hebben we dit project ingediend bij de Koningin Paolastichting die creativiteit en innovatie in het lager onderwijs bekroont. Dat we samen met een school uit Meulebeke en Eeklo tot de drie laureaten behoren, was ook voor een grote verrassing.”

Steven VAN TRICHT

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio