"Zit er reebok in, André?"

Zit er reebok in, André?

"Zit er reebok in, André?"

Print
Mol - André Vangenechten uit de serie Van Vlees en Bloed deelde dinsdag pensen uit op Mol Markt. Lucas Van den Eynde bedankte zo slager Jef Janssens voor zijn hulp.

De zalige geur van verse pensen vulde dinsdagvoormiddag het Rondplein in Mol. De marktbezoekers lieten zich niet alleen door de smaak van de gratis lekkernij lokken.

Acteur

De belangstelling ging vooral uit naar de man die de pensen met de charme van een echte marktkramer uitdeelde.

Lucas Van den Eynde kroop voor één keer opnieuw in de huid van slager André Vangenechten uit de successerie Van Vlees en Bloed. Hij hielp bij de slagerskraam van Jef Janssens uit Mol-Rauw.

"Goede kost"

“Dit is mijn bedankje aan Jef. Hij heeft ons ongelooflijk geholpen tijdens de opnames van de serie in Dessel. Wij konden steeds maar enkele minuten met opnames bezig zijn. Jef hield al die tijd de toonbank in de winkel in een opperbeste conditie", vertelt de acteur.

"Ik had hem beloofd iets terug te doen. Het pleziert me om die belofte te kunnen vervullen. Het kost me trouwens weinig moeite om deze pensen aan de man te brengen. Dit is verdorie goede kost”, smikkelt de acteur.

Impact

Van Vlees en Bloed is intussen bijna een halfjaar geschiedenis, maar de figuur van André Vangenechten lokt nog altijd drommen volk naar de pensenstand. “De impact van de serie verbaast me nog steeds. We vernamen met plezier dat het leven in de Kempen stilviel als Van Vlees en Bloed op tv kwam.”

De reacties van de bezoekers zijn bij momenten hilarisch. “Amai, zijde gij die pensen nog niet beu gezien”, vraagt een vrouw. “Zit er reebok in, André?”, wil iemand anders weten. “Dat mag ik niet verklappen. Er loopt hier politie rond”, grapt de acteur.

WVDB

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio