Gazet van Antwerpen viert geboorte van drieling!

Print
Antwerpen - Uw krant heeft net als de Antwerpse Zoo heuglijk babynieuws. Na 25 dagen broeden zijn drie kuikens van een scholekster uit het ei gekipt op het platte kiezeldak van Gazet van Antwerpen.

De ‘Kai-Mooks’ van Gazet van Antwerpen werden geboren op het dak van het bedrijfsgebouw op Linkeroever. Vader scholekster tippelt met zijn lange rode bek rond op zoek naar voedsel, terwijl de moeder bij de kroost blijft. Af en toe legt ze zich neer om de kuikens op te warmen.

Lees hier het volledige artikel.

De hele redactie is nu op zoek naar een originele naam voor de drieling. Denkt u een leuke naam te hebben voor de spruiten van uw krant? Laat het ons dan weten via mail!

Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen twijfelt nog of uw krant de kuikens best laat zitten of ze best naar de grond laat evacueren, waar ze verder gevoederd zullen worden door hun ouders. De kuikens zijn gedoemd op het dak te blijven zitten tot ze kunnen vliegen. "Omdat er op een kiezeldak geen beschutting is, vallen die kuikens ook vaak ten prooi aan kraaien”, vertelt Jan Rodt.

Bent u een vogelkenner en weet u wat het beste is voor de drie kuikens, stuur uw tips dan door naar onze reporter!

Bekijk een filmpje:

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio