Het weer voor woensdag 10 juni

Het weer voor woensdag 10 juni

Vakantie

Het weer voor woensdag 10 juni

Print

Vanmiddag wordt het opnieuw wisselvallig boven Limburg met een mix van wolken, buien en enkele opklaringen. De maxima komen terecht in de buurt van 19°C als gemiddelde voor onze provincie. In de vooravond neemt de kans op enkele buien toe als voorbode op wat nog komen gaat.

Vanavond laat en vooral tijdens het eerste deel van komende nacht gaat het namelijk vaak stevig doorregenen. Er is daarbij tevens kans op onweer. Ook de wind gaat tijdelijk aanspannen tot vrij krachtig met soms ook stevige rukwinden.

Ook donderdag begint nog wisselvallig met wat regen of enkele buien. In de loop van de voormiddag zal de wind wat in kracht afnemen maar het blijft toch nog tot de avond matig waaien uit westelijke richting. De minima zijn met 10°C opnieuw zacht te noemen maar de maxima zullen op de meeste plaatsen bij een eerder frisse 17°C blijven hangen. In de Kempen zit er nog net een 18°C in.

Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog met brede zonnige perioden. Na een frisse ochtend met minima rond 6°C halen we 's middags toch alweer een graad of 20. Er waait vrijdag een matige westenwind.

Zaterdag blijft het droog met wolkenvelden en soms ook brede opklaringen. Na een frisse ochtend met minima rond 5°C stijgt het kwik snel om in de namiddag zo'n 23°C te bereiken. De zwakke wind draait in de loop van de dag van west naar oost.

Zondag wordt het nog wat warmer met maxima tot 26°C. Waarschijnlijk blijft het droog tot de avond en bereiken ons de volgende onweersbuien in de loop van de nacht naar maandag, al is die timing nog wat onzeker.

Volgende week lijkt het eerder zwoel en onweerachtig te zullen worden. Maxima dan tussen 22 en 26°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN