Speelt Koita volgend seizoen in Genk of in Kortrijk?

Speelt Koita volgend seizoen in Genk of in Kortrijk?

Speelt Koita volgend seizoen in Genk of in Kortrijk?

Print
Bij Racing Genk is men niet te spreken over de handelwijze van Virton bij de onderhandelingen over spits Moussa Koita. Algemeen directeur Dirk Degraen: “We hadden een mondeling akkoord met club en speler. Harry Lemmens en ik zouden de transfer maandag afronden in Virton. Maar ‘s middags kregen we plots een onaangename fax."

"De tweedeklasser had de voorwaarden eenzijdig gewijzigd. Een grove schending van de gemaakte afspraken. Het had ineens geen zin meer om nog naar ginds te rijden.”

In Virton klinkt het iets gematigder. Voorzitter Herbigniaux: “Genk heeft eerst een bod gedaan en wij hebben een tegenvoorstel gedaan. Wij wachten nu op een antwoord. Daarna zien we wel weer.”

Dat ook Kortrijk zich in het debat heeft gemengd, ontkent Herbigniaux niet. “In de winterstop heeft Kortrijk via meneer Patrick Turcq, beheerder van Kortrijk, al een poging ondernomen om Koita over te nemen. Maar wij hebben die boot toen afgehouden en nadien heeft Kortrijk niks meer van zich laten horen. Nu heb ik vernomen dat Kortrijk toch nog belangstelling zou hebben. Maar Genk ligt wel in pole position.” Wordt vervolgd.

RCo

Meer voetbalnieuws