Samenvoeging Kraft en LU kost 75 jobs in België

Print
De voedingsfabrikanten Kraft Foods en LU gaan hun hoofdkantoren in België samenvoegen. Er wordt gekeken naar een locatie in het Mechelse of in het noorden van Brussel. Bij de operatie worden wel 75 jobs geschrapt. De productiefabrieken in Herentals, Halle en Namen blijven buiten schot.

LU werd in 2007 overgenomen door Kraft. Om die fusie ook ten volle laten renderen, wil de directie nu de hoofkantoren van de voormalige bedrijven zowel in Nederland als in België op één plaats samenbrengen. Tegelijk worden overlappingen geschrapt.

Als gevolg daarvan zouden in België 75 banen kunnen verloren gaan op een totaal van 2.874. Het management hoopt het aantal ontslagen te beperken door het niet vervangen van wie spontaan vertrekt en door het niet verlengen van tijdelijke contracten.

De samenvoeging van de diensten slaat alleen op de jobs die geen rechtstreeks verband houden met de productie van koekjes en chocolade. De productie-eenheden worden niet getroffen. Andere diensten zoals marketing en financiën wel.

Wereldleider

Kraft Foods telt wereldwijd 100.000 werknemers en is aanwezig in meer dan 150 landen. Met een wereldwijde omzet van 42 miljard dollar is het de nummer twee in de globale voedingsmiddelenindustrie. Enkele van de belangrijkste merken in de Benelux zijn Côte d’Or, LU, Milka, Toblerone, Philadelphia, Ziz en Miracoli.

JVG

.

Nu in het nieuws