Lichtkrant zorgt voor onveiligheid

De inwoners van Sint-Anna vinden dat het elektronische infobord in de Ardoyestraat voor onveiligheid zorgt.

knuyens

Het gemeentebestuur van Hamme nam twee elektronische infoborden in gebruik, een aan het kruispunt N41-Biezestraat en een aan het kruispunt Ardoyestraat- Heirbaan in Sint-Anna.

Afgeleid

Voorzitter Antoine Meirsman van de wijkraad Sint-Anna vat de bezwaren van de wijkbewoners samen. “Het bord is te klein, moeilijk leesbaar voor de autobestuurders en staat in een gevaarlijke bocht."

"Andere aankondigingsborden zorgen ervoor dat de lichtkrant moeilijk te lezen is. Dat alles brengt de veiligheid van de weggebruikers in gevaar. Ze worden te veel afgeleid.”

Korte berichten

De wijkraad vraagt aan het gemeentebestuur om de teksten op de infoborden zo kort mogelijk te houden. Volgens schepen van Informatie Etienne Drieghe (CD&V) vervangen de lichtkranten de slordige wirwar aan infoborden bij het binnenrijden van het centrum.

“Die houten borden leiden ook de aandacht af en worden zo vlug mogelijk verwijderd. Er blijven vijftien plaatsen waar kleinere infoborden nog toegelaten worden."

Vlaggen

"Om de lichtkranten die functioneren van 6 tot 22u te accentueren, worden er binnenkort vlaggen rond geplaatst. Er zijn vijf lijnen tekst van maximaal vijftien letters van tien centimeter hoog en alles is leesbaar vanop zestig meter.”

WO

MEER OVER Hamme

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio