CAP'er haalt amper 17 stemmen: "Meer dan verwacht"

CAP'er haalt amper 17 stemmen: Meer dan verwacht

CAP'er haalt amper 17 stemmen: "Meer dan verwacht"

Print
Bart De Smet uit Sint-Amandsberg had zondag weinig reden om te feesten. Zijn partij Comité voor een Andere Politiek (CAP) wist maar 0,1 procent van de kiezers te overtuigen en zelf kreeg De Smet de eer om het minste aantal voorkeurstemmen achter zijn naam te krijgen. Toch is de CAP-kandidaat niet ontevreden met 17 stemmen.

Bart De Smet stond als 12de opvolger op de Oost-Vlaamse lijst. Op Vlaams niveau haalde CAP amper 0,1 procent van de stemmen. In de kieskring Oost-Vlaanderen was de partij goed voor 0,2 procent.

Wie zijn anderen?

Bart De Smet werkt in het dagelijkse leven als schoonmaker in een papierfabriek in de Gentse haven. Zondag kreeg hij 17 voorkeurstemmen en dat is het minste aantal voorkeurstemmen voor deze verkiezingen.

Zijn vader Marc en tante Sabine, die op dezelfde lijst stonden, haalden allebei 23 voorkeurstemmen. "Dat is meer dan ik had verwacht. We weten van elkaar dat we op elkaar gestemd hebben", zegt Marc De Smet aan Het Nieuwsblad. "Maar wie zijn die andere mensen? Dat zou ik wel eens willen weten."

Beeld: vtm

MEEST RECENT