Behoefteonderzoek bij senioren legt knelpunten bloot

Behoefteonderzoek bij senioren legt knelpunten bloot

Behoefteonderzoek bij senioren legt knelpunten bloot

Print
Beveren-Waas - Een lokaal onderzoek heeft gepeild naar de noden bij de Beverse zestigplussers. Zo legde het een aantal knelpunten bloot. Vooral meer openbare toiletten staan bovenaan het verlanglijstje van de Beverse senior. Ook de slechte staat van de voetpaden zorgt voor ergernis.

“Het is een onderzoek door en voor senioren”, vertelt OCMWvoorzitter Ann Cools. “We wilden de behoeften van onze senioren te weten komen zodat het beleid erop afgestemd kan worden. Bovendien geven de resultaten ons ook een zicht op hoe Beveren zich situeert tegenover de rest van Vlaanderen.”

Pijnpunten

In totaal werden er zeshonderd enquêtes opgestuurd. Uit het onderzoek blijkt dat de Beverse senioren best tevreden zijn met wat ze hebben. Toch traden enkele pijnpunten op de voorgrond, waaronder het gebrek aan openbare toiletten in de gemeente.

“Daar moet het gemeentebestuur toch dringend iets aan doen”, vindt gepensioneerde Wilfried Dalvinck. “Een openbaar toilet in de omgeving van de Grote Mark en Warande Shopping zou geen overbodige luxe zijn. Nu moet ik altijd een café binnenspringen en iets bestellen voor ik naar het toilet kan gaan.”

Binnenkort op marktplein

Daar komt binnenkort verandering in. “Op het marktplein, naast het frietkraam, is er een sanitaire voorziening”, weet schepen van Sociale Zaken Dirk Van Esbroeck (CD&V).

“De voorwaarden van het contract werden onlangs aangepast, waardoor de uitbater het toilet binnenkort moet openstellen en onderhouden.”

Voetpaden

Ook de slechte staat van de voetpaden is een doorn in het oog van de zestigplussers. “In de dorpskom ligt alles er piekfijn bij, maar eens daarbuiten laat de staat van de voetpaden, als die er al zijn, te wensen over”, zegt zestigplusser Albert Maes.

“Maar goed, in de gemeente zijn al heel wat infrastructuurwerkzaamheden aan de gang. Ze kunnen niet alles tegelijkertijd openbreken natuurlijk.”

"Enkele zaken gehoord"

Schepen Van Esbroeck weet wat hem te doen staat. “Ik heb enkele zaken gehoord waarmee we aan de slag kunnen. Ik ga het sociale beleidsplan nog eens bij me nemen en de verschillen en gelijkenissen toetsen om te zien hoe we de resultaten van het onderzoek in de praktijk kunnen vertalen.”

Steven TINDEMANS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio