Marie-Rose Morel: "De dokters hebben nu alles gedaan"

Marie-Rose Morel: De dokters hebben nu alles gedaan

Marie-Rose Morel: "De dokters hebben nu alles gedaan"

Print
Marie-Rose Morel heeft dinsdag haar laatste chemokuur gekregen. Enerzijds is dat goed nieuws voor de Vlaams Belang-politica die vecht tegen baarmoederkanker, maar anderzijds is er ook keerzijde.

"Aan het goede nieuws dat het bijna gedaan is, hangt vast dat de dokters nu ook alles gedaan hebben", schrijft Morel in haar kankerdagboek.

"Dat tweede zinnetje klonk me plots zo defaitistisch in de oren, maar het is natuurlijk wel waar. Als deze behandeling achter de rug is, heb ik het zwaarste van het zwaarste gehad. Meer bestralen kan niet meer. En nieuwe chemo is voorlopig niet mogelijk, tot mijn lichaam gerecupereerd is."

Dromen en hopen voorbij

Morel, die zondag nog 108.629 voorkeurstemmen achter haar naam kreeg, moet nu enkele weken wachten op de resultaten van haar behandeling. "Begrijp dus dat ik tussen 'gelukkig' en 'bang' zweef, want plots komt het ondenkbare toch dichtbij. We weten dat we maar 10 procent hadden, maar toch zijn we er voluit voor gegaan en stilaan zelf gaan geloven dat we het konden halen."

"Binnen enkele weken zullen de objectieve cijfers op tafel liggen. Dan is het dromen en hopen voorbij en zullen we de realiteit onder ogen moeten zien. Wat ze ook is", aldus Morel.

MEEST RECENT