Jurgen Verstrepen gooit opnieuw knuppel in LDD-hok

Jurgen Verstrepen gooit opnieuw knuppel in LDD-hok

Jurgen Verstrepen gooit opnieuw knuppel in LDD-hok

Print
Jurgen Verstrepen wil LDDfractieleider worden in het Vlaams Parlement. En zijn partijgenoot Dirk Vijnck heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn beruchte ommetje langs Open Vld.

“Ik heb anderhalf jaar in m’n eentje gezweet in het Vlaams Parlement met mijn eenmansfractie”, zegt Jurgen Verstrepen. “Nu we eindelijk een echte fractie kunnen samenstellen, wil ik dat team leiden. Het is een sterke ploeg, maar ik ben de enige met ervaring. Ik heb nu al twee keer voor LDD een zetel uit de brand gesleept, en zondag heb ik na Jean-Marie Dedecker en Ulla Werbrouck het grootste aantal voorkeurstemmen gekregen, in de moeilijkste kieskring.”

Dedecker: “Very shortlist”

Jean-Marie Dedecker is minder te spreken over de prestaties van Verstrepen. “In Antwerpen hebben we maar net de kiesdrempel gehaald”, zegt hij. “Over de leiding van de fractie beslissen we samen met alle acht fractieleden”, zegt Dedecker. “Ik hoop dat we dat unaniem kunnen doen, en anders wordt het een geleide stemming (lacht). Er zijn nog andere mensen met ambities, ik noem geen namen. En zelf heb ik al een very shortlist in mijn hoofd.”

Het lijkt al een tijd niet meer te boteren tussen Dedecker en Verstrepen. De Oost-Vlaamse groep rond Boudewijn Bouckaert zou Verstrepen liever kwijt dan rijk zijn. Ook in de Antwerpse afdeling van LDD was er kritiek op de lijsttrekker. Maar gisteravond werden de verkiezingsresultaten geanalyseerd en de meningsverschillen uitgepraat. De positie van Verstrepen zou niet meer ter discussie staan.

.

Nu in het nieuws