Al 41 lichamen van gecrashte airbus geborgen

Al 41 lichamen van gecrashte airbus geborgen

Al 41 lichamen van gecrashte airbus geborgen

Print
Er zijn nu al 41 dodelijke slachtoffers van de vliegtuigramp boven de Atlantische Oceaan geborgen. De Braziliaanse marine krijgt dra de steun van de Franse kernonderzeeër 'Emeraude' in de zoektocht naar de zwarte dozen, wrakstukken en resterende lichamen.

Zestien lijken werden al naar het Braziliaanse vasteland gebracht. De andere levenloze lichamen bevinden zich nog aan boord van het fregat 'Bocicio'. Het schip is wel op weg naar Fernando de Noronha.

Twee Belgen

De bergingsploegen hebben naast de lichamen ook heel wat persoonlijke spullen van de verongelukte passagiers teruggevonden. Het gaat om koffers, laptops, videocamera's en fototoestellen, kledingstukken en documenten. Dinsdag werd ook al een deel van het verticaal staartvlak aangetroffen.

De zoektocht, die vanaf woensdag ondersteund zal worden door de 'Emeraude', zal zich uitbreiden tot Senegalese wateren. De lichamen zouden al tot daar geraakt zijn door de sterke stromingen.

De Airbus van Air France, op weg van Rio de Janeiro naar Parijs, stortte vorige week maandag neer in de Atalantische Oceaan. Aan boord bevonden zich 228 mensen, waaronder twee Belgen.

.

Nu in het nieuws