Volkswagen pick-up heet Amarok - Video

Print
Reeds op de IAA Nutzfahrzeuge vorig jaar stelde Volkswagen een indrukwekkend studiemodel van de Amarok pick-up voor en gaf daarmee een eerste voorsmaakje van de nieuwe, vierde modelreeks van het merk. De Amarok zal in de Argentijnse Volkswagen-fabriek 'Pacheco' nabij Buenos Aires van de band rollen.

De naam Amarok is afkomstig uit de taal van de Inuit die in Noord-Canada en Groenland leven, en betekent 'wolf'. De wolf geldt bij de Inuit - een eskimostam - als de koning van de wildernis en maakt indruk met zijn kracht en zijn robuustheid, zijn uithoudingsvermogen en zijn superioriteit.

Daarenboven wordt deze naam vooral in het Romaanse taalgebied - waartoe ook de belangrijkste markten Brazilië en Argentinië behoren - met de letterlijke betekenis 'hij houdt van stenen' geassocieerd. Net op deze markten, waar pick-ups wegens hun veelzijdigheid bijzonder gegeerd zijn als vrijetijds- en bedrijfsvoertuig, zullen de terreincapaciteiten en de betrouwbaarheid van de Amarok een essentieel aankoopmotief vormen.

Vierwielaandrijving

De compleet nieuw ontwikkelde Amarok zal als pick-up met dubbele cabine en vierwielaandrijving aan de start verschijnen. Later volgt ook een versie met enkele cabine. Tot zijn voornaamste kenmerken behoren behalve zijn moderne en robuuste techniek ook de zuinige motoren en de actuele designtaal van Volkswagen. Het op de IAA getoonde studiemodel gaf daarvan al een eerste indruk.

Voor de aandrijving wordt een beroep gedaan op ultramoderne, krachtige en tegelijk spaarzame common rail-TDI-motoren van de nieuwste generatie. De verbruiks- en uitstootwaarden van de Amarok zullen voor het segment van de pick-ups verrassend laag zijn.

De Amarok zal in het voorjaar van 2010 eerst in Zuid- en Midden-Amerika op de markt komen, aansluitend volgen Rusland, Europa, Afrika en Australië.

Bekijk ook deze YouTube-video:

.

Nu in het nieuws