Buurt bezorgd om fetisjzaak bij crèche

Buurt bezorgd om fetisjzaak bij crèche

Buurt bezorgd om fetisjzaak bij crèche

Print
Antwerpen - Voorlopig staan alleen de letters op het raam, maar over een paar weken opent fetisjzaak Plan B aan Klapdorp in Antwerpen. Buurtbewoners zijn daar niet allemaal even blij mee.

“Ik had zelf nog niet gezien wat er zou komen, maar een vader vertelde me dat er een fetisjdepot komt”, vertelt Jelle Verlinden, uitbater van de crèche Petit Bebe. “Ik ben bang dat ouders aanstoot zullen nemen aan de etalage. Ik zal aan de uitbater vragen of hij daar rekening mee wil houden.”

Vader Kim (32) - hij wil zijn achternaam liever niet in de krant - brengt sinds januari zijn dochtertje Julie (1,5) naar Petit Bebe. “Over de crèche ben ik heel tevreden, maar ik vind het niet kunnen dat daar vlak naast een sekswinkel komt."

Enkel regels voor wapenwinkels

De stad kan alleen regels opleggen aan wapenwinkels. Die mogen geen vuurwapens en messen in de etalage leggen. “Verder zijn er geen regels. Een ondernemer is vrij om zijn zaak in te richten zoals hij wil”, zegt Joke Cortens, kabinetsadviseur van schepen van Middenstand Robert Voorhamme (sp.a).

Niet choqueren

Uitbater Eddy Janssens van Plan B is niet van plan om voorbijgangers te choqueren. “Ik weet dat hier ook kinderen wonen. En discretie is voor mijn klanten ook prettig. Ik zet gewoon een etalagepop met een leren pak in de etalage. Voor zweepjes, gasmaskers en andere zaken kunnen klanten achterin de zaak terecht.”

Maaike Floor

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio