Schadevergoeding voor seks-sms’jes

Schadevergoeding voor seks-sms’jes

Schadevergoeding voor seks-sms’jes

Print
Wie het slachtoffer is geworden van de frauduleuze contactsms’jes van het bedrijf Mistral, kan een schadevergoeding krijgen. Daar zorgt de firma voor die Mistral de technische ondersteuning voor de sms’jes bood.
Het Diegemse bedrijf Telefuture stelt de hardware ter beschikking waarmee Mistral, een Nederlandse firma op het eiland Curaçao, frauduleuze contactsms’jes verstuurt.

Antwerpenaar Guido reageerde op een advertentie waarin een ‘23-jarige brunette’ beweerde op zoek te zijn naar ‘meer spanning in haar leven’. Guido sms’te over en weer met zijn nieuwe vlam, tot zijn provider zijn gsm afsloot. Guido bleek in geen tijd het maximumbedrag van 800 euro bij elkaar te hebben ge-sms’t. Want het onschuldige gsm-nummer van de advertentie bleek een dure sms-dienst van het bedrijf Mistral, dat ook betalende pornowebsites beheert.

Vergoeden

Telefuture vindt dat de actie van Mistral hun een slechte naam bezorgt: “Mistral houdt zich niet aan de wetgeving. We hebben de openstaande gelden van Mistral geblokkeerd. We zeggen niet hoeveel het is, maar we gaan het gebruiken om de gedupeerden te vergoeden. Die kunnen terecht op een speciaal e-mailadres: mistralklachten@telefuture.be.”

BVP

.

Nu in het nieuws