"Top tien Tour 2008 moest positief testen"

Top tien Tour 2008 moest positief testen

"Top tien Tour 2008 moest positief testen"

Print
Bernard Kohl heeft in de Franse sportkrant L’Equipe nog maar eens uitgehaald naar de wielerwereld. Belangrijkste uitspraak: de volledige toptien van de Tour van vorig jaar zou positief moeten testen.

Even de feiten: Bernard Kohl werd in oktober van vorig jaar aangeduid als gebruiker van CERA tijdens de Tour 2008. Kohl bekende meteen, kreeg een tweejarige schorsing opgelegd en besloot eind vorige maand om definitief een punt achter zijn carrière te zetten.

"In augustus 2007 heb ik een eerste behandeling gekregen, in november nog een. In totaal had ik twee liter bloed ter beschikking voor de Tour, te verdelen in vier zakjes van een halve liter. Daarvan heb ik er slechts drie gebruikt, telkens twee dagen voor de grote afspraken.”

Diskrediet

Intussen brengt hij zijn ex-collega’s haast doorlopend in diskrediet. “Ik wist wat de groten namen”, vertelt Kohl. “In het peloton is er een soort van sociale organisatie die ervoor zorgt dat de feiten geaccepteerd worden. De top tien van de Tour 2008 zou positief moeten zijn.”

GVDL

Meer sportnieuws