1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Simple Minds bedanken Buggenhout met miniconcert

De Britse wereldgroep Simple Minds repeteerde de voorbije tien dagen in de zaal van GC De Pit in Buggenhout. Om de gemeente te bedanken, gaven de groepsleden gisteren een miniconcert. Een vijftigtal nieuwe inwoners en enkele personeelsleden waren de uitverkorenen.

“We kregen een paar weken geleden de vraag of Simple Minds bij ons terecht kon om een tiental dagen te repeteren”, zegt burgemeester Tom Van Herreweghe (NCD).

“Dat was geen enkel probleem. Uit dankbaarheid om hun verblijf hier af te sluiten, gaf de groep een miniconcert voor enkele inwoners. Met het schepencollege besloten we om de nieuwe inwoners zo warm te onthalen. Tegelijk willen we onze personeelsleden met dit optreden bedanken voor hun inzet.”

"Niet getwijfeld"

Chris Apers twijfelde niet toen hij het aanbod kreeg. “Ik ben zelf muzikant en ik ken de groep wel al enkele jaren, ik ben dus erg benieuwd”, vertelt de kersverse buurman van de burgemeester. “Chris Carré, de vader van de kinderen van mijn nieuwe partner, is ook hevige fan en hij is speciaal uit Assenede afgezakt om het concert bij te wonen.”

“Het is de achttiende keer dat ik de groep zie”, bekent Carré. “Ik heb vrijwel alle platen. Ik ben heel nieuwsgierig naar het nieuwe werk.”

Akoestiek

De Simple Minds vonden ook voor hun tournee '050505 Black & White' een paar jaar geleden al de weg naar Buggenhout. Ze raakten er verzeild via percussionist Patrick De Smet en een geluidsman van Hooverphonic dat er ook al repeteerde. De Pit staat blijkbaar bekend als een zaal met goede akoestiek in het wereldje.

Nieuwe nummers

“Dit is onze derde poging om van Buggenhout de wereldhoofdstad van rock ’n roll te maken”, start zanger Jim Kerr. “Het is hier zo stil als bij een optreden in Japan. Boogie Buggenhout!”

Voor het kleine publiek volgden vier nummers uit het nieuwe album waarmee ze binnenkort op tournee gaan.

Gym

“Dat was de eerste keer dat we het voor publiek speelden”, zegt Kerr. “Tot zover hebben we het overleefd. Als jullie filmpjes maken, zet ze dan niet op YouTube, want alles is nog niet perfect en bovendien moeten we eerst nog even naar de gym”, lacht Kerr.

Om af te sluiten, brachten ze nog twee klassiekers voor het bijzonder enthousiaste publiek: 'Alive and kicking' en Satisfy 'yourself'.

RAMO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio