Buggenhoutenaar krijgt celstraf voor zedenfeiten met stiefdochter

Buggenhout - De Dendermondse strafrechter heeft een man van 41 uit Buggenhout veroordeeld tot een celstraf van 48 maanden omdat hij jarenlang zijn stiefdochtertje misbruikte.

De 41-jarige man vergreep zich vanaf 2006 tot half februari van dit jaar geregeld aan zijn stiefdochter. Het meisje, dat op het moment van de eerste aanranding amper tien jaar oud was, durfde zich niet te verzetten omdat ze anders een pak slaag kreeg.

Bedreigingen

Het meisje durfde evenmin te weigeren omdat haar stiefvader ermee gedreigd had om haar moeder te vermoorden als zij hem niet seksueel wilde bevredigen.

Uiteindelijk vertelde het meisje op school toch wat er aan de hand was. Zo ging de zaak aan het rollen en werd er een klacht ingediend. De man werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die tilde zwaar aan de feiten en hield de Buggenhoutenaar aan.

48 maanden

Sindsdien zit de man in voorhechtenis in de cel en daar zal hij nog een hele tijd verblijven. De strafrechters van de negentiende kamer veroordeelden de pedofiel tot 48 maanden celstraf waarvan twaalf met uitstel.

Bovendien verliest hij voor tien jaar zijn burgerrechten.

RAMO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio