Oud-studenten starten kinderopvang

Dendermonde - Ouders kunnen vanaf september hun kinderen tijdens het shoppen een uurtje laten ravotten in kinderopvang De Kleine Reus op het Heldenplein.

Nu de Middenschool Zwijveke naar de nieuwe campus in de Zuidlaan trok, kwam er ruimte vrij in de oude gebouwen op het Heldenplein in Dendermonde. Leerlingen van verschillende afdelingen gingen er aan de slag om de locatie in te richten als kinderopvang. Dat deden ze in samenspraak met hun collega’s van de afdeling Kinderzorg.

Pas afgestudeerd

“Twee pas afgestudeerde leerlingen, Iris Kajpus en Ellen Peeters, gaan hier in juli aan de slag met hun zelfstandige kinderopvang De Kleine Reus”, licht projectcoördinator Tom Rydant van het KTA toe.

“In 2005 openden we op onze school al een gelijkaardig initiatief Dol-Fijn. Dat draait vlot en nu komt er een tweede opvang bij."

Occasionele opvang

"Hier kan een aantal kinderen terecht en er zijn ook nog een paar plaatsen voor occasionele opvang. Dat wil zeggen dat ze voorbehouden zijn voor kinderen van ouders die gaan solliciteren of een opleiding volgen.”

Vanaf september start op de locatie van De Kleine Reus op zaterdag ook de opvang van kinderen van vier tot tien. Terwijl de mama’s en papa’s rustig gaan winkelen, kunnen de bengels zich uitleven in de speeltuin.

Dendermondse stempel

De speeltuigen op de binnenkoer dragen duidelijk een Dendermondse stempel, want je herkent er duidelijk de reuzen en het Ros Beiaard in.

“Enkele leerlingen van de afdeling Hout hebben meegewerkt aan dit tuig”, weet Rydant. “Daarvoor trokken ze op stage naar een bedrijf in Duitsland dat gespecialiseerd is in speeltoestellen uit robiniahout.”

Positieve samenwerking

“De samenwerking tussen de school en de stedelijke dienst opvangouders is positief geëvalueerd en dat opent deuren naar meer initiatieven”, deelt schepen van Sociale Zaken Theo Janssens (sp.a) mee.

“Zo zijn er ook al enkele stappen gezet om volgend jaar nog een initiatief op te starten in de wijkschool van het Atheneum aan de Donckstraat.”

RAMO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio