Vermiste An Kimpe dood gevonden

Edegem - Nederlandse dreggers vonden dinsdag de auto en wellicht ook het lichaam van An Kimpe. Vijftien maanden lang leefden familie en vrienden van de Edegemse in onzekerheid.

Op 18 februari 2008 vertrok de toen 36-jarige An Kimpe om 8u met de auto naar het werk. Daar kwam ze nooit aan. Sindsdien ontbrak van de vrouw, echtgenote van Carl en moeder van dochter Robin, elk spoor. Ook haar auto, een antracietgrijze Opel Astra, werd na 18 februari niet meer gezien.

Tot dinsdag. De Nederlandse dienst Rijkswaterstaat, die onder meer de waterwegen beheert, is al enkele dagen bezig met het opruimen van het kanaal Gent-Terneuzen. Om 8.30u vinden de dreggers ter hoogte van Sas van Gent (Zeeland) het wrak van een auto. In de auto treffen ze een stoffelijk overschot aan. De auto wordt meteen op het droge gehaald.

Verder onderzoek

“De auto en het lichaam lagen al enige tijd in het water”, weet Alain Remue van de Belgische cel verdwijningen. “Onze Nederlandse collega’s stelden vast dat de wagen internationaal geseind stond. De auto is van An Kimpe.”

Of het stoffelijk overschot ook van de Edegemse vrouw is, moet verder onderzoek uitwijzen. Maar naar alle waarschijnlijkheid komt er voor de familie en de vrienden van An Kimpe eindelijk duidelijkheid na meer dan vijftien maanden van onzekerheid. Remue: “We hebben de familie op de hoogte gebracht.”

De Politie Zeeland voert in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut het verdere onderzoek. Als de identiteit helemaal vaststaat, wordt het lichaam wellicht snel vrijgegeven. Het onderzoek zal ook moeten duidelijk maken of het om een ongeval, een wanhoopsdaad of een misdaad gaat.

PEDM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio