Peter Gysbrechts nog onzeker over zetel

Peter Gysbrechts nog onzeker over zetel

Peter Gysbrechts nog onzeker over zetel

Putte - Opvolger Peter Gysbrechts (Open Vld) uit Putte heeft nog geen sein gekregen dat hij als opvolger van Bart Somers naar het Vlaams Parlement mag.

Peter Gysbrechts zat zondag urenlang in spanning te wachten. Op voorhand leek het een koud kunstje om via de tweede opvolgersplaats door te stoten naar het Vlaams Parlement. Maar de belabberde verkiezingsresultaten van Open Vld brachten er de spanning weer in voor de Putse burgemeester.

Door de verkiezing van Bart Somers, die al in de federale Kamer zetelt, en Dirk Sterckx, die naar Europa beloofde te trekken, kwam in principe toch een opening vrij voor tweede opvolger Peter Gysbrechts. Die haalde een degelijke score van 3.456 voorkeurstemmen, goed voor een tweede plaats in de rangorde van de opvolgers.

“Ik krijg er vele vragen over, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord. Ik ben de volgende opvolger. Maar nu kan ik niets anders doen dan rustig afwachten op de beslissing van Bart Somers. Ik wil die zeker niet bruuskeren, al hoop ik natuurlijk dat ik naar het Vlaams Parlement kan”, laat Gysbrechts weten.

Bart Somers zelf wilde dinsdag niet reageren. Als hij naar het Vlaams Parlement trekt, moet hij zijn federaal zitje opgeven. De woordvoerder van Open Vld Tom Meulenbergs kon de onduidelijkheid ook niet opheffen.

“Ik heb nog geen signaal van Bart Somers gekregen over wat hij gaat doen. Er is de jongste dagen veel veranderd en hij heeft op dit moment veel aan zijn hoofd. Het is dus best om hem nog even de tijd te geven om alles te laten bezinken. Een van de dagen zal hij dan wel de knoop doorhakken en zijn beslissing over zijn toekomst bekendmaken. Tot dan kan ik ook niet meer zeggen”, reageert Meulenbergs.

Peter Gysbrechts zetelde al van 1999 tot 2005 in het Vlaams Parlement.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio