Oorzaak van verdrinking is nog onbekend

Oorzaak van verdrinking is nog onbekend

Oorzaak van verdrinking is nog onbekend

Kasterlee - De 53-jarige Hubert W. uit Lichtaart (Kasterlee) kwam dinsdagmiddag om het leven toen hij met zijn fiets in een diepe beek naast de Roerdompstraat in Geel terechtkwam.

Hubert W. maakte dinsdag een van zijn gebruikelijke fietstochtjes, toen hij om nog onbekende reden van de weg af ging. Dat gebeurde tegenover het natuurreservaat De Zegge in de Roerdompstraat in Geel.

De man kwam met zijn tweewieler in de hoge begroeiing van de berm terecht en duikelde naar beneden. Daar belandde hij in een diepe beek, maar de 53-jarige Lichtaartenaar kon niet zwemmen.

Rattenvangster

De rattenvangster van de stad Geel trof hem daar rond 13.50u in het water aan. Ze was in die omgeving op zoek gegaan naar sporen van ongedierte op aangeven van een landbouwer uit de Roerdompstraat.

”Ik had er de vorige dagen een rat horen rondlo- pen”, vertelt de boer. ”Ik ontmoette de rattenvangster toevallig vanmorgen (dinsdag, red.) en vroeg haar of ze op de plaats eens kon gaan kijken.”

Geen aanrijding

De vrouw verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer van Geel haalde de drenkeling uit de sloot, maar er kon geen hulp meer baten.

De man was al overleden. De precieze omstandigheden van zijn dood zijn nog niet bekend, maar volgens de politie van de zone Geel waren er in ieder geval geen aanwijzingen van een aanrijding.

“Mogelijk is hij onwel geworden en gevallen”, klinkt het.

Vallende ziekte

Volgens zijn buren was Hubert W. een beetje zwakbegaafd sinds hij jaren geleden met zijn motor betrokken was geraakt in een zwaar ongeval. De man was uit de echt gescheiden van zijn vrouw, terwijl zijn naaste familie ver buiten de Kempen woont.

“Na dat ongeval had hij ook wat de ‘vallende ziekte’, zoals ze zeggen”, vertelt een buurvrouw. “Hij nam daarvoor medicatie. Misschien dat hij stuiptrekkingen heeft gekregen tijdens het fietsen?”

Hans OTTEN,Alex KESTENS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio