Speelboerderij zet zich in voor goede doel

Speelboerderij zet zich in voor goede doel

Speelboerderij zet zich in voor goede doel

Retie - Speelboerderij De Oude Stal opent op 1 juli haar deuren. Fietsers kunnen er genieten op een terrasje, terwijl kinderen spelen met de dieren van de boerderij. Op zondag 14 juni organiseert de vzw een sponsoractie.

Sam, het vierjarige zoontje van Kim en Joost Maas van de Speelboerderij, heeft een motorische handicap. Voor de behandeling moeten zijn ouders regelmatig met hem naar ziekenhuizen in Antwerpen, Leuven en Genk.

Beperking

“Daarvoor heb ik mijn werk als onthaalmoeder opgegeven”, vertelt mama Kim. “Maar daardoor hebben wij hier een inkomen minder en de behandeling voor Sam is heel duur."

Dat bracht ons op het idee om van ons huis een speelboerderij te maken. Met de opbrengsten willen we ook andere gezinnen helpen, ouders met een kind met een handicap, beperking of chronische ziekte.”

Fonds

“Samen met de kinderarts van ons zoontje Sam richtten we vzw Speelboerderij De Oude Stal op, met het doel zieke kinderen te ondersteunen”, gaat Kim verder.

“In samenspraak met de kinderarts willen we ‘losse’ gezinnen uit de Antwerpse Kempen helpen. Ons doel is om ooit een fonds op te richten dat op vele vlakken ondersteuning kan geven.”

Uitgebreid aanbod

Ondertussen bereiden Kim en Joost Maas de opening van de speelboerderij voor. Op 1 juli opent de boerderij haar deuren. “Wij wonen in een rustige straat”, licht Kim toe. “In de zomer komen hier veel fietsers en wandelaars voorbij. Iedere woensdag, zaterdag of zondag kunnen die even in het koffiehuisje en op het terras verpozen."

"In de wei lopen kippen, konijnen en geitjes die graag verzorgd worden door kinderen. Wij bieden ook kinderfeestjes en schooluitstapjes aan. Lekkerbekken kunnen op zondagochtend komen ontbijten.”

Badeendjesrace

Als start organiseert de vzw een sponsoractie op zondag 14 juni. In de Witte Nete vindt dan een badeendjesrace plaats. De eendjes worden gesponsord door gulle gevers.

“Momenteel hebben we al duizend eendjes in de race”, vertelt Kim fier. “Met alleen mond-aan-mondreclame zijn we al tot dit grote aantal gekomen. Als de sponsoractie een succes is, willen we de race elk jaar organiseren.”

Frank Stoffelen

Voor meer informatie surft u naar www.speelboerderijdeoudestal.be.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio