Franky uit ‘Thuis’ krijgt nieuw gezicht

Franky uit ‘Thuis’ krijgt nieuw gezicht

Franky uit ‘Thuis’ krijgt nieuw gezicht

Print
Opvallend nieuws van het ‘Thuis’-front. Franky Bomans, de zoon van Simonneke (Marleen Merckx) en Frank (Pol Goossen) is na de zomer plots een aantal jaar ouder geworden. Voortaan zal Braam Verreth (22) de rol vertolken.

Josip Koninckx, de acteur uit Tienen die Franky al zes jaargangen speelde, blijkt eind 2008 z’n laatste scènes ingeblikt te hebben en werd in alle stilte uit de reeks geschreven. De jongste maanden was hij niet meer in de soap te zien, zodat de verandering voor de kijker niet te shockerend is.

“Het is de bedoeling dat Franky voortaan een volwaardig hoofdpersonage zal worden”, zegt Lesley Hernalsteen van de VRT.

“Dat was toen Josip de rol speelde niet echt mogelijk”. De acteur zat uiteraard met schoolverplichtingen en door de wet op de kinderarbeid mocht hij slechts beperkt meespelen.

Onvermijdelijk

“De scenaristen zochten naar nieuwe mogelijkheden om iets met Franky te doen, en daardoor was de komst van een volwassen acteur onvermijdelijk. Braam is al enkele weken aan het draaien en zal in september z’n ‘Thuis’-debuut maken.”

Voor televisiekijkend Vlaanderen is Braam een nieuw gezicht. De Sint-Niklazenaar speelde wel een gastrol in een recente aflevering van vtm-serie ‘Zone Stad’.

ToVe Foto: fABULEUS>

.

Nu in het nieuws