Hoog-Lachenen krijgt eindelijk tweerichtingsfietspad

Print
Lier - De straat Hoog-Lachenen in wordt binnenkort beter toegankelijk voor fietsers. Een aannemer begint met de werkzaamheden op maandag 15 juni.

"Aan de noordzijde van de straat komt er een tweerichtingsfietspad in rood beton met een breedte van 2,2 meter. Dit fietspad zal tien centimeter hoger dan de rijbaan liggen. Aan de opritten wordt het fietspad afgeschuind en komen er biggenruggen", zegt schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko). "De straat blijft met 3,25 meter voldoende breed voor landbouwvoertuigen en andere wagens. Voor kruisende voertuigen planten we zes haltehavens in op plaatsen waar aankomend verkeer steeds zichtbaar is. Ter hoogte van de Hulststraat en Bremstraat komt het fietspad naast de rijbaan."

De eerste fase waarin de zes haltehavens worden aangelegd, begint op maandag 15 juni. Deze werkzaamheden zijn klaar voor de bouwvakantie die op 13 juli begint. De tweede fase met de overige aanpassingen start op 4 augustus en duurt tot eind september. Tijdens de werkzaamheden blijft de straat steeds toegankelijk voor verkeer, maar af en toe is er wel een moeilijke doorgang.

De heraanleg van Hoog-Lachenen volgt op een hoorzitting van eind 2005. Heel wat bewoners vroegen een ingreep voor veiliger fietsverkeer en lagere snelheid.

CHRIS VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio