Dirk Vijnck: "Ik ben er onder druk ingeluisd"

Dirk Vijnck: Ik ben er onder druk ingeluisd

Dirk Vijnck: "Ik ben er onder druk ingeluisd"

Print
Dirk Vijnck heeft voor het eerst sinds zijn overstap van Lijst Dedecker naar Open Vld en terug zijn verhaal gedaan. Dinsdagavond vertelde hij aan ROB-tv dat hij als kamerlid binnen LDD aan zijn lot werd overgelaten. Hij bood ook zijn verontschuldigingen aan aan de kijkers. "Ik heb een fout gemaakt, maar ik voel dat ik sterker uit dit verhaal gekomen ben."

Een maand voor de verkiezingen werd Dirk Vijnck bekend in heel Vlaanderen. Die bekendheid was niet te danken aan zijn geweldige parlementaire werk, maar aan een wel heel opmerkelijke transfer. Enkele dagen nadat hij LDD had achtergelaten voor Open Vld, stond hij alweer terug bij zijn voormalige voorzitter Jean-Marie Dedecker.

'We hebben hem'

"Ik heb heel even geloofd in de oprechtheid van Open Vld, vooral omdat ze me beloofden meer begeleiding en omkadering te geven. Dat miste ik bij LDD. Maar toen ik in de gaten kreeg dat mijn overstap voor Open Vld niet meer was dan een manier om LDD financieel droog te leggen, ben ik op mijn stappen teruggekeerd", vertelt Vijnck.

Enkele dagen na zijn overstap besefte Vijnck pas dat hij LDD door zijn overstap naar Open Vld een half miljoen euro zou kosten. "Bovendien heb ik een aantal Open Vld’ers over me horen praten toen ik op het toilet zat in de Kamer. We hebben hem liggen, zeiden ze."

'In scène gezet'

De persconferentie die op de overstap volgde, was volgens Vijnck helemaal in scène gezet door ex-Open Vld-voorzitter Bart Somers. "Het verhaal dat ik overstapte omwille van het detectiveverhaal tegen De Gucht kwam niet van mij, maar van Open Vld. Tijdens ons laatste gesprek vroeg ik bedenktijd, maar dat ging niet meer omdat Open Vld de media reeds had uitgenodigd en de cameraploegen al onderweg waren. Ik ben er dus onder druk ingeluisd."

Onvergeeflijk

De zware kritiek die hij direct na zijn overstap kreeg van LDD, begrijpt Vijnck naar eigen zeggen. Momenteel zouden die spanningen wel volledig verdwenen zijn. Medelijden met Bart Somers heeft Vijnck niet. "Iemand als Somers zou beter nog verder uit beeld verdwijnen. Hij heeft met opzet geprobeerd een politieke partij financieel te kraken. Dat is onvergeeflijk."

MEEST RECENT