Drukkerij Verheyen legt boeken neer

Print
Drukkerij Verheyen uit Deurne heeft de boeken neergelegd. Morgen doet de rechtbank van koophandel een uitspraak over een mogelijk faillissement. Zowat 100 werknemers, voornamelijk arbeiders, zijn hierdoor getroffen.

Drukkerij Veheyen ontstond in 1936 en wordt vandaag door de derde generatie geleid. Het bedrijf boekte in 2007 een omzet van 23 miljoen euro. Een aanzienlijk deel daarvan werd verdiend in het buitenland.

Net als veel andere drukkerijen had Verheyen het knap lastig. De economische crisis is de onderneming echter fataal geworden. Temeer omdat ze de voorbije jaren nog zwaar had geïnvesteerd. Dat deed ze onder meer in het drukken van puzzelboekjes. Iets tijdsloos, waarvoor ze in concurrentie moest met drukkers uit lagelonenlanden.

Gert Wenselaers van de socialistische vakbond ABVV bevestigt het neerleggen van de boeken. "We moeten nu kijken wat de curator gaat doen. Misschien komt er wel een doorstart want het bedrijf had heel wat orders. Het drukt voor de socialistische vakbond onder meer het ledenblad De Nieuwe Werker.

Johan VAN GEYTE