GvA.be helpt u besparen op uw factuur

GvA.be helpt u besparen op uw factuur

GvA.be helpt u besparen op uw factuur

Print
Antwerpen - De energiefactuur is voor veel gezinnen een zware kostenpost en volgende maand wordt de rekening nog wat duurder want dan stijgen de distributietarieven. Gemiddeld komt er per gezin 20 euro bij.

Maar het kan ook goedkoper. Het bedrijf iChoosr lanceert een online-veiling voor gas en/of elektriciteit om honderden euro’s te besparen op de energiefactuur. Iedereen kan meedoen. Bart Stevens van iChoosr: “Doordat wij alle inschrijvingen bundelen en de leveranciers anoniem op deze bundel laten bieden, zal de prijs van de winnende leverancier lager zijn dan wat hij op de markt aanbiedt aan individuele gebruikers. “

Veiling

De online-veiling is al een keer georganiseerd voor de inwoners van de stad Antwerpen begin maart. Er waren ruim 100 inschrijvingen en meer dan 90% van de mensen die zich hadden ingeschreven realiseerden een besparing op hun energiefactuur die varieerde tussen 50 en 500 euro. Meer dan 20% van de deelnemers bespaarden meer dan 400 euro op jaarbasis.

Nu wil iChoosr een nieuw initiatief opstarten voor alle inwoners. Meer informatie op gva.ichoosr.com

Er zijn nu al 1.401 inschrijvingen. De inschrijvingsperiode wordt eind deze maand afgesloten of eerder als er 2.500 inschrijvingen binnen zijn.

Iedereen die interesse heeft kan op de site van iChoosr terecht om eerst een inschatting te maken van zijn of haar besparing van de energiefactuur. Op de site moet je de gegevens van je laatste factuur ingeven om zo het verbruik van het afgelopen jaar te kennen. Daarmee kan het programma berekenen wat jouw besparing zal zijn.

Onderhandelen

Bart Stevens: “Hoe meer mensen zich inschrijven, des te beter is onze onderhandelingspositie. Op 3 juli organiseren we dan de veiling voor alle energieleveranciers van Vlaanderen. Alle spelers doen daaraan mee en dan weten we meteen de laagste prijs. Iedereen die is ingeschreven, krijgt dan via e-mail een voorstel en kan dan beslissen of hij of zij ingaat op het aanbod.”

Inschrijven kan nog tot eind van de maand en is vrijblijvend. iChoosr zorgt voor de overgang naar de nieuwe leverancier. Inschrijven kan op gva.ichoosr.com.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio