Giraffen onverwinnen pleinvrees in stapjes

Giraffen onverwinnen pleinvrees in stapjes

Giraffen onverwinnen pleinvrees in stapjes

Print
Antwerpen - Het perk voor de giraffen in de Zoo is met 350 vierkante meter vergroot. Goed nieuws, want de giraffen zaten wel erg krap. Alleen durven de langnekken amper van hun vertrouwde plek af.

De vier giraffen in de Antwerpse Zoo waren niet door het dolle heen toen hun perk plots met een derde werd vergroot. Wel integendeel. Verder dan hun vertrouwde buitenperk kwamen ze aanvankelijk niet.

“In het begin durfden ze echt niet verder dan hun vroegere perk”, vertelt hoofdverzorger Bruno Melens. “Het was heel duidelijk dat ze op hun vertrouwde stekje bleven staan.”

Vereisten

Nochtans kregen de dieren er een serieus stuk beenruimte bij. Het aanvankelijke buitenperk was 650 vierkante meter groot, nu kunnen de vier zich uitleven op 1.000 vierkante meter. Een uitbreiding die nodig was, want de dieren zaten erg krap.

Dat vonden niet alleen de verzorgers, maar ook de mensen van de dierentuincommissie. Om in regel te zijn met de dierentuinwetgeving is die 1.000 vierkante meter vereist.

Kwaliteit

“Het is voor de giraffen goed dat ze nu meer ruimte hebben. Dat was echt nodig en ze zullen er binnenkort zeker uitgebreid gebruik van maken."

"Het is de zo goedkoop mogelijkste manier om de dieren extra plaats te geven. Dat geven we eerlijk toe, maar volgens mij is niet de kwantiteit, maar wel de kwaliteit van een perk belangrijk”, aldus nog verzorger Melens.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio