Stoel van Didier Reynders wankelt bij MR

Stoel van Didier Reynders wankelt bij MR

Stoel van Didier Reynders wankelt bij MR

Print
Niet PS-kopman Elio Di Rupo, maar wel MR-voorzitter Didier Reynders zou wel eens de rekening gepresenteerd kunnen krijgen voor de tegenvallende verkiezingsuitslag. Als MR niet in de Waalse en Brusselse regering komt wankelt de stoel van de huidige federale minister.

Reynders hoopte voor 7 juni dat de PS een historische nederlaag zou lijden, waardoor het zowel uit de Waalse, de Brusselse én de federale regeringen zou vallen. De PS hield echter goed stand, terwijl de MR zelfs op elk niveau een zetel verloor.

MR wordt wel de grootste partij in Brussel, maar moet PS mijlenver voor zich dulden in Wallonië. Reynders kan zo onmogelijk het marktleiderschap opeisen en dat steekt binnen de partij en kartelpartner FDF.

Clan-Michel staat klaar om over te nemen

Off the record stellen MR-politici dat Reynders enkel zijn post kan redden als de liberalen in beide regeringen geraken. Dat lijkt niet evident te worden want Ecolo heeft in Wallonië het initiatief genomen om een linkse regering te vormen met PS en CdH.

Intussen staat de clan Michel (Eurocommissaris Louis en zijn zoon Charles) klaar om de leiding van de partij over te nemen. Louis Michel (links op foto) deed het overigens erg goed bij de Europese verkiezingen.

MEEST RECENT