Waasmunster maakt zich op voor allereerste ’10 miles’

Op zaterdag 27 juni vindt de 'Waasmunster 10 Miles plaats' plaats, zoals de titel aangeeft een loopwedstrijd dwars door Waasmunster.

Het idee voor de ’10 miles van Waasmunster’ kwam eigenlijk heel toevallig. “Een aantal mensen sprak ons geregeld aan om een loopwedstrijd te organiseren. De vele lopers hier zijn allemaal heel enthousiast over de mooie en rustige omgeving”, schetst burgemeester Rik Daelman (Open Vld).

“We vonden een marathon te lang en een tocht van zeven kilometer te kort. Tien mijl is eigenlijk de ideale afstand. In het begin rezen er wat twijfels omdat het toch om een grote organisatie gaat, maar we hebben goede partners gevonden.”

De Atletiekvereniging Lokeren (AVLO) zet mee de schouders onder de eerste ’10 miles van Waasmunster’. Voor de praktische organisatie - tenten, podium, catering en onthaal - kunnen de organisatoren gebruik maken van de infrastructuur van de Vierschaarfeesten, het gezellige festivalletje dat datzelfde weekend plaatsvindt.

Landelijk parcours

“Deze ’10 miles’ heeft absoluut grote troeven”, weet Patrick Van Waes van AVLO. “Het is de enige ’10 miles’ in Vlaanderen die plaatsvindt in een landelijke gemeente en dus niet in een grote stad. De omgeving is dé grote troef: meer dan zestig procent van het parcours loopt door de natuur.”

De ’10 miles van Waasmunster’ is met een looptocht van 16,2 kilometer. Het parcours is licht heuvelachtig, wat een grote uitdaging is voor de atleten. Er zijn ook twee bevoorradingsposten. Voordien is er die middag ook een jogging van 7 kilometer. “Ruim drie weken op voorhand hebben we ondertussen al meer dan 185 inschrijvingen, wat opmerkelijk veel is”, zegt sportfunctionaris Sofie Cools. “We mikken op 400 tot 500 lopers.”

Jove

Inschrijven op 052-40.99.61 of

MEER OVER Waasmunster

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio