"Dewinter heeft akeligste uitspraak van de campagne op zijn naam"

In de laatste verkiezingsuitzending voor de stembusgang werden de messen nog één keer geslepen. De verkiezingspartijen kruisten er de degens, waarbij het enige echte meningsverschil over de jobkorting draaide. Toen oppositieleider Filip Dewinter aan tafel kwam zitten, werd het evenwel bits.

pirombouts

Dewinter mocht, net als minister-president Peeters, een speech geven waarin hij zijn visie uit de doeken deed. Hij legde de nadruk op het eigen volk, en wil dat de kiezer vecht voor "ons land".

Mohamed en pocket

"Ik pas voor de visie van meneer Dewinter. Hij heeft overigens de meest akelige uitspraak van de verkiezingscampagne op zijn naam", aldus Dirk Van Mechelen (Open Vld). "Iets van Mohamed en iets van pocket", verduidelijkte de Vlaamse minister van Begroting.

Dewinter zei eind vorige maand op het partijcongres: "Waar is de poen van uw pensioen? In de pocket van Mohammed!". De voorman van Vlaams Belang reageerde dat hij de taal van het volk sprak, waar onder meer Caroline Gennez (sp.a) het helemaal niet mee eens was. Ook minister-president Kris Peeters (CD&V) vond de uitspraken immorreel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER