Dirk Van Mechelen laat Lange Wapper in de file staan

Print

Dirk Van Mechelen laat Lange Wapper in de file staan

Dat Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen (Open Vld) een voorstander is van het Oosterweeltracé met de Lange Wapperbrug is al lang geen geheim meer. Om iedereen te overtuigen van zijn gelijk nam hij donderdag de proef op de som. Hij liet een campagnewagentje de files trotseren.

Een affiche met de slogan 'Moet de Lange Wapper nog lang in de file staan?' reed donderdag de Antwerpse ring op en kwam na een tijdje wel degelijk in de file te staan.

Enige alternatief

Het is niet de eerste keer dat Van Mechelen de Langer Wapper vurig verdedigt op zijn Facebookprofiel. Maar is dat tracé nu echt wel financieel haalbaar voor de Vlaamse begroting, vraagt een 'vriend' van Van Mechelen zich af.

"Het Masterplan Antwerpen wordt vooral gefinancierd met tolgeld, niet met belastingsgeld. Het investeert niet alleen in nieuwe wegen, maar ook fors in natuur, openbaar vervoer en waterwegen", antwoordt de viceminister-president.

"Na meer dan tien jaar studiewerk, is het heel duidelijk: het Oosterweeltracé met de Lange Wapper is het enige haalbare alternatief. De uitvoering ervan vertegenwoordigt een impuls van 3,5 miljard euro, inclusief duizenden nieuwe arbeidsplaatsen. Vlaanderen gaat gebukt onder een financiële crisis. Wie nu nog twijfelt, hypothekeert niet enkel de toekomst van Antwerpen, maar ook die van de Vlaamse economie."

BAM

Woensdag schreef de krant De Tijd nog dat de Vlaamse regering naar 2 miljard euro op zoek moet om een begroting in evenwicht te krijgen. Europa vindt immers dat de BAM nv bij de overheid hoort. Bijgevolg moeten de activa van BAM-projecten zoals de Oosterweelverbinding worden ingeschreven als activa van de overheid.

Lees ook: Oosterweelverbinding kan Vlaamse begroting in het rood opleveren

Nu in het nieuws