Foute animatiereeks met meer dan een hoek af

Foute animatiereeks met meer dan een hoek af

Foute animatiereeks met meer dan een hoek af

Print
Op Canvas loopt deze zomer de animatiereeks ‘Monkey Dust’. Ze is gepland om kwart voor twaalf. ‘s Avonds laat. Nee, dit is geen vergissing. ‘Monkey Dust’ is absoluut niet geschikt voor Ketnet. Het is een behoorlijk brutale en foute animatiereeks met meer dan een hoek af.

‘Monkey Dust’ wisselt sketches met telkens terugkerende typetjes af met op zichzelf staande verhaaltjes. De typetjes zijn royaal geschift: mekaar bedriegende echtparen, prostituees, homo’s, pedofielen, perverten, seriemoordenaars, criminelen.

Wie niet achter de tralies hoort te zitten, is op zijn minst zo gek als een achterdeur. Zo heb je de yuppies, een clubje vrienden die geregeld samenkomen voor een etentje dat dan gegarandeerd uit de hand loopt.

Morbide

De pseudo-intellectuelen proberen mekaar te overbluffen met de mafste oneliners. Ene Clive Pringle heeft de gewoonte om aanhoudend lange tijd te verdwijnen. Als zijn vrouw vraagt waar hij nu weer heeft gezeten, dist hij een ongelooflijk verhaal op dat altijd is gegrepen uit een Hollywoodproductie zoals ‘Star Wars’, ‘Lord of the Rings’ of iets dergelijks.

‘Monkey Dust’ gaat veel verder dan satire. De humor is rauw, bijtend, morbide, misplaatst, kortom zeer fout, maar daarom niet minder herkenbaar.

JV

‘Monkey Dust’, Canvas, 23.45 uur

Beeld: VRT

Nu in het nieuws