Spector verkoopt Hongaarse dochter voor 1 euro

Spector verkoopt Hongaarse dochter voor 1 euro

Spector verkoopt Hongaarse dochter voor 1 euro

Print
De beursgenoteerde fotogroep Spector verkoopt zijn Hongaarse dochteronderneming Föfoto aan twee directieleden van die onderneming. Het gaat om een firma die een reeks elektrowinkels uitbaat onder de naam Photo Hall. De verkoopprijs bedraagt 1 euro.

Spector heeft twee divisies. De ene legt zich toe op de ontwikkeling en de verkoop van fotoproducten, de andere omvat de winkelketen van elektromateriaal Photo Hall.

Photo Hall deed het niet goed de jongste tijd. Dat had vooral te maken met de economische crisis. De consument stelt daardoor zijn aankopen immers uit.

Photo Hall was onder meer actief in Hongarije via FöFoto. De Hongaarse dochter had eind vorig jaar 52 winkels in eigen beheer. Daarnaast werden er 70 uitgebaat door een franchisenemer. Ze waren samen goed voor een omzet van 24,5 miljoen euro.

Spector verkoopt de keten nu aan twee directieleden van het bedrijf, die hiervoor de steun van enkele financiers krijgen. Ze nemen de zaak over voor 1 euro. Maar tegelijk komen ook alle eventuele toekomstige juridische claims bij hen terecht. De overnemers mogen de naam Photo Hall nog vijf jaar gebruiken.

De fotogroep uit Wetteren boekt een verlies van zowat 1 miljoen euro op de transactie.

JVG