Het weer voor vrijdag 5 juni

Het weer voor vrijdag 5 juni

Vakantie

Het weer voor vrijdag 5 juni

Print

Vrijdag krijgen we opnieuw een vrij koele zomerdag. De bewolking boven Limburg zorgt ervoor dat we gespaard blijven van vorst met minima rond 5°C. 's Middags halen we niet veel meer dan 17°C. Er bestaat een kleine kans op een bui maar ik denk toch dat we het in Limburg op de meeste plaatsen droog kunnen houden.

De zwakke wind draait in de loop van de dag van noordwest naar noordoost.

Zaterdagochtend is het opnieuw koud met minima rond 4°C. 's Middags kan het 19 tot lokaal in de Kempen 20°C worden. We krijgen een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het blijft overwegend droog maar de kans op een bui is altijd aanwezig.

Zondag is het tijdens de ochtenduren opnieuw fris maar namiddag halen we toch gemiddeld 20°C in Limburg. In de Kempen kan dat zoals gewoonlijk nog een graadje meer zijn. Voor het eerst sinds lang is de kans op buien nog eens groot. Waarschijnlijk zal iedereen zondag wel aan de beurt komen.

Maandag vertoeven we met wat meeval tussen 2 buienzones in en blijft het dus droog in Limburg. Het wordt wisselend bewolkt met soms bredere opklaringen en de maxima kunnen een aangename 22°C bereiken. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag is de kans op buien dan weer groot. Het blijft wel zacht met maxima rond 22 of 23°C. De wind kiest voor de zuidwesthoek en zal wat in kracht toenemen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN