Russische vrouwenfinale op Roland Garros

Russische vrouwenfinale op Roland Garros

Russische vrouwenfinale op Roland Garros

Print
De finale van Roland Garros wordt een Russisch onderonsje. Nummer één van de wereld Dinara Safina neemt het op tegen haar landgenote Svetlana Kuznetsova (WTA-7). Die versloeg de Australische Samantha Stosur (ATP-30) in drie sets: 6-4, 6-7, 6-3.

Kuznetsova kon de eerste set makkelijk op haar naam schrijven terwijl Stosur op de belangrijke momenten te kort kwam. In de tweede set leek Kuzi makkelijk op haar finaleplaats af te stevenen, maar haar faalangst speelde haar opnieuw parten. Kuznetsova verloor haar break voorsprong en moest de set uiteindelijk in een tiebreak afgeven.

Henin

In de derde en beslissende set kreeg Stosur een breakkans bij 2-2. De Australische liet de kans liggen en Kuznetsova profiteerde van de situatie. Ze liep uit naar 4-2 en haalde ook de set binnen.

In de finale treft Kuzi het nummer één van de wereld. Safina stond ook vorig jaar in de finale, maar was toen niet sterk genoeg voor Ana Ivanovic. Kuznetsova moest in de finale van 2006 al eens de duimen leggen voor Justine Henin.

In de onderlinge duels staat Safina 8 tegen 5 voor. Vorig jaar klopte het zusje van Marat Safin Kuznetsova nog in de halve finale van Roland Garros. Kuzi is wel de enige die Safina dit jaar al eens kon kloppen op gravel, namelijk in de finale van Stuttgart.

Lees ook: Safina eerste finaliste Roland Garros

Meer sportnieuws