Safina eerste finaliste Roland Garros

Safina eerste finaliste Roland Garros

Safina eerste finaliste Roland Garros

Print
Dinara Safina heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Roland Garros. De nummer één van de wereld lijkt op weg naar haar eerste grandslamoverwinning nadat ze Dominika Cibulkova uit het toernooi mepte met twee keer 6-3.

De kleine zus van Marat Safin beleeft een topseizoen op gravel. Ze verloor nog maar één keer op de ondergrond in 2009. In de halve finale van Roland Garros had Cibulkova, die eerder nog Sharapova verslagen had, geen antwoord op het tennis van Safina.

Nerveus

Cibulkova kreeg kansen in beide sets, maar wist die niet af te maken. Beide speelsters maakten ook heel wat fouten. Na 1 uur en 41 minuten stond de 6-3 en 6-3 op het scorebord.

"Het was geen makkelijke wedstrijd, ik had het lastig in het begin", zei Safina. "Ik was nerveus, omdat ik te graag wou winnen. Pas toen Cibulkova de wedstrijd ging domineren, ben ik beginnen te spelen, in plaats van zelf vanaf het begin dominant te spelen. Dat moet ik veranderen."

'Slechte match'

"Ik was heel zenuwachtig", reageerde Cubulkova. "Het was mijn eerste halve finale op een grandslamtoernooi en dat was er aan te zien. Ik heb niet goed gespeeld. Ik liep wat verloren op de court en heb veel directe fouten gemaakt. Ik stond met angst te spelen en durfde de lijnen niet te zoeken. Mijn returns waren rampzalig en mijn opslagen waren nergens. Kortom: echt een slechte match."

In de finale treft Safina de winnaar van het duel tussen Samantha Stosur of Svetlana Kuznetsova. Die laatste zou wel eens een gevreesde partij kunnen zijn voor Safina. 'Kuzi' is diegene die Safina dit seizoen een match wist af te snoepen op gravel.

Meer sportnieuws