"Noodbrug op kruispunt wél goed idee"

Mortsel - De Edegemse burgemeester Koen Snyders pleit voor een brug op het kruispunt van de Antwerpsestraat en Krijgsbaan.

“Heel de zuidrand rond Antwerpen wacht al jaren op een oplossing voor de verkeersproblemen in Mortsel, waaronder we allemaal te lijden hebben”, zegt Snyders. “De Mortselse burgemeester Ingrid Pira schiet het idee van een proefopstelling met een noodbrug op het kruispunt R11-Antwerpsestraat af. Wel, ik juich het initiatief van Vlaams minister Crevits toe.”

Snyders is evenmin tevreden met de resultaten van het overlegplatform Mobiliteit Zuidoostrand (MOZO). “Het initiatief van de provincie is mooi, maar meer dan een praatbarak is het niet. We hebben nu al zo veel vergaderd en gestudeerd en het enige resultaat dat ik hoor, is dat we de verkeerslichten beter gaan afstellen.”

Toekomstvisie

Snyders pleit voor actie en structurele maatregelen. “En als die er niet komt op provinciaal niveau, heb ik er absoluut geen moeite mee, dat de Vlaamse overheid zich met de zaken gaat bemoeien. Ik vraag trouwens al tien jaar een toekomstvisie voor heel het gebied rond Antwerpen en niet alleen voor Mortsel of voor enkele randproblemen.”

MdSw

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio