Rioleringsvraagstuk in Berlaar nog niet opgelost

Berlaar - Gaat Berlaar de rioleringen in eigen beheer houden, of laat de gemeente dat over aan een partner? Die knoop is nog altijd niet doorgehakt.

Raadslid Koen Kerremans (Groen!) eiste op de jongste gemeenteraad meer duidelijkheid over de stand van zaken in het dossier. Eerder had de burgemeester volgens hem gezegd dat er zeker voor de zomer een oplossing zou zijn.

“Maar die is er blijkbaar nog steeds niet. Mensen die een individuele afvalwaterzuiveringsinstallatie (IBA) moeten plaatsen, vragen zich af of ze nu een subsidie gaan krijgen of niet. Over de hele rioleringsproblematiek moet duidelijkheid komen”, vindt Kerremans.

Snelle beslissing

Burgemeester Walter Horemans (CD&V) geeft toe dat zijn timing niet gehaald is. “We bekijken in het schepencollege nog altijd wat het beste is. Een partner zoeken, of in eigen beheer de riolering onderhouden. Het dossier is complexer dan we dachten. We hebben al gesproken met Aquafin, Infrax en Pidpa over mogelijke samenwerkingen."

"Het is niet eenvoudig om alle opties af te wegen en een juiste beslissing te nemen, dus we nemen er onze tijd voor. Ik ga geen nieuwe datum meer plakken op deze beslissing, maar we hopen zo snel mogelijk de knoop te kunnen doorhakken”, zegt de burgemeester.

BEPR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio