Kunstenaars vullen 'Art in the park' met dieren

Bij Inno.com in Beerzel (Putte) loopt de hele maand juni de elfde editie van ‘Art in the park’. Dertien kunstenaars, voornamelijk beeldhouwers, stellen er ‘dieren’ tentoon.

Voor het eerst stelt Inno.com tijdens de jaarlijkse kunsttentoonstelling ‘Art in the park’ niet de kunstenaar maar zijn ideeën en thema’s centraal. Dat thema is dit jaar: dieren.

“Na de tiende editie van dit evenement steken wij opnieuw onze nek uit”, zegt Johan Cattersel van Inno. com. “Wij werken dit jaar namelijk voor het eerst samen met het openluchtmuseum Middelheim uit Antwerpen. We gaan met andere woorden resoluut voor vernieuwing”, zegt Cattersel.

Compleet dierenrijk

Het Middelheimmuseum leent speciaal voor deze tentoonstelling De stier van de Kroatische beeldhouwer Vojin Bakikc en Het Grote Insect van Agenore Fabbri uit. Michael Bracke, Kristof Braekevelt, Mark Dedrie, Pieter Vanden Daele, Serge Van de Put en Greta Van Puyenbroeck zijn het al jarelang gewoon om dieren te portretteren.

Voor de andere exposanten, zoals Hélène Jacubowitz, Mariette Teugels en Robert Vandereycken, is het beeldhouwen van dieren eerder nieuw. Guy Van den Bulcke, ten slotte, siert de kantoormuren van Inno.com met vogels.

Inno.com stelt nog de hele maand zijn parktuin aan de Heistsesteenweg 131, in Beerzel (Putte) gratis open voor het grote publiek. Er is ook een brochure met uitleg beschikbaar.

PAMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio