Navratilova vraagt maatregelen tegen 'gekreun' in vrouwentennis

Print
Maria Sharapova is na maanden afwezigheid terug op de tenniscourts te bewonderen en dat zullen we geweten hebben. Haar luid gekreun tijdens het spel is immers legendarisch.

Het Franse publiek maakte op Roland Garros ook kennis met de Portugese Michelle Larcher De Brito die zoniet nog harder de trommelvliezen teistert. Martina Navratilova vindt dat er moet worden opgetreden.

Uit onderzoek bleek dat de Russische Sharapova 'kreunwaarden' haalt tot 101,2 decibel, wat gelijk staat aan het geluid dat geproduceerd wordt door een klein vliegtuig.

Sharapova heeft er sinds kort echter stevige concurrentie bij van het 16-jarige Portugese talent Larcher De Brito, die het publiek in Parijs regelmatig naar de oren deed grijpen.

Navratilova wil maatregelen

Tegenstanders van luid kreunende spelers of speelsters klagen er soms over dat ze afgeleid worden door het lawaai van hun overbuur en zij krijgen nu tennislegende Martina Navratilova aan hun zijde.

Het voormalige nummer 1 op de wereldranglijst zei op een diner van de Internationale Tennisfederatie dat er een eind moet komen aan de 'kreuncultuur' in het vrouwentennis. Dat heeft volgens Navratilova stilaan een onaanvaardbaar niveau bereikt. De Amerikaanse met Tsjechische roots vraagt daarom om maatregelen.

Bekijk een compilatie via YouTube van kreunmomenten van Sharapova en De Brito en oordeel zelf:

MEEST RECENT