Omstreden stockverkoop verhuist naar Olen

Olen - De betwiste stockverkoop aan de Keulsebaan verhuist naar de site van de vroegere Van de Ven in Olen.

Gisteren stonden er verhuiswagens voor het stockhuis. “Klopt. We hebben een beter, ruimer pand gevonden aan de Lammerdries in Olen, op de site van de vroegere Van de Ven”, vertelt medezaakvoerder Ben Geuens. “3.000 vierkante meter winkel en 5.000 vierkante meter parking, dus gezeur over een te kleine parking verwachten we nu niet meer. 20 juni gaan we open.”

Het stockhuis laat meteen ook alle klachten tegen de gemeente Zandhoven vallen. Na de verplichte sluiting begin april had het stockhuis in kort geding de burgemeester gedagvaard. Het dreigde met een schadeclaim van 250.000 euro.

De rechter oordeelde echter dat de klacht onontvankelijk was, onder meer omdat de zaakvoerder niet de burgemeester persoonlijk, maar heel het schepencollege had moeten dagvaarden.

“We stoppen met procederen en gaan ons nu concentreren op de nieuwe start. Blijkbaar was er voor het pand in Pulle nooit de vereiste bouwvergunning afgeleverd en staat het er gedeeltelijk illegaal, maar dat kon ik niet ruiken toen ik vorig jaar het huurcontract ondertekende”, aldus Geuens.

KMA

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio