Negenhonderd acteurs laten middeleeuwen herleven

Deurne - Juni, cultuurmaand in Deurne. En cultuur, dat vind je zowel in het Rivierenhof, op de Turnhoutsebaan als in de huiskamer van gastvrije buren.

Op 6 en 7 juni organiseert vzw De Legende in het Rivierenhof, nabij kasteel Sterckshof, De Quaeye Werelt. Voor dit evenement worden 200 tenten opgesteld en laten een 900- tal acteurs uit heel Europa de middeleeuwen herleven. Schilder Louis Briand haalt voor de cultuurmaand zijn werk vanonder het stof. Zondag 7 juni om 15u gaat de expo open onder begeleiding van jazzband Footnote. De tentoonstelling loopt tot 28 juni in galerie Dijkstra, Turnhoutsebaan 277.

Tijdens de Kunstroute en het Rozenfeest op 14 juni kunnen cultuuren bloemenliefhebbers in het Rivierenhof genieten van bloemenpracht in de Rozentuin, Deurnese fanfares in de kiosk en een uitgebreide kunstenaars- en verenigingenmarkt. Wie van gezellig buurten houdt, kan deelnemen aan Deurne Picknickt! Tussen 11 en 14u gezellig samen op het grasveld tegenover Kasteel Rivierenhof.

Wie een hapje en een drankje deelt met anderen, krijgt een cadeautje. Op 21 juni biedt De Salons vijf concerten aan. Inschrijven is wel nodig. Diezelfde dag wordt de parking in het Rivierenhof een feestweide. Het televisie- en radioprogramma 1000 Zonnen wordt tien jaar. Dat wordt van 12 tot 19u gevierd met animatie en optredens.

Een week later, op 28 juni, veranderen de Knyffstraat, het Kennisplein, de Van den Steenelei en de Van Lissumstraat in cultuurstraten.

WIDE

Meer info: 03-340.49.52, www.deurne.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio