Litouwers met valse kredietkaarten geklist

Wilrijk - De lokale politie Hekla kliste dinsdag drie Litouwers nabij het Lukoil-tankstation in Edegem. De kredietkaartenfrauders sloegen eerder ook al toe in Wilrijk en Kontich.

Drie mannen hadden net voor 400 euro een ticket om op internet te gokken betaald, mét een kredietkaart. Plots kreeg de uitbater van het tankstation Lukoil op het kruispunt Boniverlei-Kontichstraat in Edegem telefoon. Het was Atos Worldline (het vroegere Banksys). Of de klant die net iets met een betaalkaart had gekocht, er nog was.

Dat was hij, want de drie mannen waren net buitengestapt. Toen ging het zeer snel. Een patrouille van de lokale politie Hekla sloeg het trio in de boeien. Ook de federale gerechtelijke politie was snel ter plaatse en nam de opgepakte Litouwers over. Hun grijze Ford Mondeo met Britse nummerplaten werd in beslag genomen.

Verschillende kaarten

Wat bleek? Het drietal had de gokticketin het Lukoil-station aangekocht met een vervalste kredietkaart. Ze hadden trouwens meerdere valse betaalkaarten op zak. Het ging om zogezegde buitenlandse kaarten zonder chip, waarbij een handtekening volstaat om te betalen.

De boeven waren ook niet aan hun proefstuk toe, want ze hadden eerder onder meer al toegeslagen aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich en de Oudestraat in Wilrijk. Atos Worldline en de federale recherche jaagden al voor dinsdag op de drie. Ze werden aangehouden voor kredietkaartenfraude. Hoeveel slachtoffers ze al maakten en hoe georganiseerd hun misdaad is, wordt nog verder onderzocht.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio