ING deelt gratis friet uit op Groenplaats

Print
Antwerpen - Iedereen kan vandaag, donderdag, tussen 14 en 20u gratis friet eten op de Groenplaats. De ING-bank betaalt het grapje, frituur Max bakt de frieten.

Wie in aanmerking wil komen voor de gratis portie frietjes met saus, moet eerst op zoek naar twee oranje promodames die samen met een wandelende frietzak bonnetjes uitdelen. Met die bon - in de vorm van een oranje puntzak - kunnen de hongerige voorbijgangers dan naar Frituur Max gaan.

Aparte rij

“Ik maak wel een aparte rij voor die mensen”, vertelt Bernard Lefèvre van de frituur. “Zij krijgen alleen frietjes, dus dan gaat het snel. In de andere rij kunnen klanten dan terecht voor alle soorten bestellingen.”

Normaal staat er maar één persoon in de frituur, nu zullen er twee mensen bedienen. “Meer plaats is er niet. Bovendien moet de frituurpan het werk doen.”

Zichtrekening

Met de actie wil de bank een online zichtrekening promoten die - net als de puntzak frietjes - gratis is. Het zijn trouwens wel kleinere porties dan Bernard Lefèvre gewend is om te serveren.

“Noem het maar een kinderportie”, vertelt hij. “Normaal hebben we die niet, maar ik schat dat je daar toch 2,50 euro voor zou betalen.” Als de 2.000 porties al voor 20u op zouden zijn, dan moeten klanten wel gewoon een zak friet kopen als ze honger hebben. “Maar 2.000 is wel véél hoor”, lacht Bernard Lefèvre.

Maaike FLOOR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio