"Patrouilleren én kantoor openhouden is onmogelijk"

Print
Antwerpen - Handelaars en bewoners willen een politiekantoor dat 24 uur open is. De politie toont begrip, maar zegt dat ze keuzes moet maken.

Na een reeks overvallen startten enkele middenstanders op de Blancefloerlaan met een petitie. Ze eisen meer blauw op straat en een politiekantoor dat de klok rond geopend is. Nu sluit het kantoor op de Halewijnlaan om 17u.

Begrip

“We begrijpen de initiatiefnemers”, reageert politiewoordvoerder Sven Lommaert. “En op basis van cijfers willen we de vraag wel bekijken. Maar wij moeten keuzes maken op basis van de beschikbare middelen. Het is voor ons onmogelijk om én patrouilles de straat op te sturen, én het kantoor doorlopend open te houden.”

Subjectief gevoel

Lommaert benadrukt dat er voortdurend politie aanwezig is op Linkeroever. “Als het kantoor gesloten is, rijden er patrouilles rond. Bij een incident, zelfs al gaat het maar om een handtasdiefstal, bellen de mensen best naar het nummer 101. Als er een patrouille in de buurt is, bestaat de kans dat we de daders meteen kunnen klissen.”

“Volgens buitenlandse studies zorgt een politiekantoor met ruime openingsuren weliswaar voor een subjectief veiligheidsgevoel, maar de criminaliteit daalt er niet door.”

PEDM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio