Man neergestoken voor kinderdagverblijf door onbekende

Print

Man neergestoken voor kinderdagverblijf door onbekende

Voor de deur van een kinderdagverblijf in Wilrijk is een vader van een kleuter donderdagochtend neergestoken door een onbekende man. De politie is hem nog met man en macht op het spoor. Het slachtoffer heeft wel al meer details over de steekpartij kunnen geven.

De man bracht rond 8 uur zijn kind naar de kinderdagverblijf 'Deugnietje' toen hij voor de deur belaagd werd door een voor hem onbekende man.

De man verwondde de vader met een mes. In tegenstelling tot eerdere berichten droeg hij geen lange zwarte jas, maar was hij wel volledig in het zwart gekleed en droeg hij een korte jas of trui met een kap over het hoofd.

Het slachtoffer wist de crèche nog binnen te raken en zijn kind veilig af te leveren aan een verzorgster. Hij werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht inmiddels beschikken.

Klopjacht

De politie heeft een klopjacht geopend op de dader en heeft onder meer een helikopter ingeschakeld. De onbekende man kon tot dusver nog niet worden geïdentificeerd of gevat. Het blijft ook gissen naar zijn motief.

De dader zou weggereden zijn met een kleine fiets, maar dat spreekt het parket van Antwerpen tegen.

Alle crèches in de buurt van Wilrijk werden preventief gesloten. Ze blijven hermetisch gesloten tot de dader wordt gevat. Ook enkele scholen in de buurt werden gesloten. De kindjes die op dat moment al in kinderdagverblijf 'Deugnietje' aanwezig waren werden opgehaald door hun ouders.

(Foto's: © Frank Boelens / Nokia N79)

Nu in het nieuws