Britse marine blaast boot piraten op

Britse marine blaast boot piraten op

Britse marine blaast boot piraten op

Print
De Britse marine heeft tijdens een patrouille in de fel geplaagde Golf van Aden op een wel erg doeltreffende manier afgerekend met een groep piraten. Nadat de zwaarbewapende zeerovers waren overmeesterd, werd hun bootje gewoon opgeblazen.

Een Spaans vliegtuigje had de piraten als eerste opgemerkt. Ze sloegen meteen groot alarm en Groot-Brittannië trok ten strijde met een helikopter en een oorlogsship.

Veilige vaarroutes

De mensen in de helikopter hielden de piraten onder vuur. Mariniers gingen ondertussen dichterbij en voerden vervolgens arrestaties uit. De piraten hadden zich meteen over gegeven door het grootse vertoon.

Vanop het oorlogsschip zagen de piraten hoe hun bootje werd opgeblazen. Eerst had het Britse leger wel het aanwezige materiaal (vaten olie, enterhaken, ladders en een indrukwekkend wapenarsenaal) verwijderd.

"Er is aangetoond geweest dat de verenigde krachten van de internationale gemeenschap ervoor kunnen zorgen dat onze vaarroutes veilig blijven voor internationale handel", klonk het achteraf. Wegens juridische problemen moesten de piraten wel weer snel vrijgelaten worden.

MEEST RECENT